Zaterdag 18/10/2014

Dynaco Lede B – Jevo Dames B : 3-0

Setstanden : 25-13, 25-17, 25-16

Jevo dames kansloos in Lede De wedstrijd, die exact 68 minuten duurde ( time-outs en kampwisselingen inbegrepen ) eindigde op een 3-0 thuiszege van Dynaco Lede B met setstanden 25-13 , 25-17 en 25-16. De aandachtige lezer zal al vlug begrepen hebben dat onze Maldegemse dames in Lede nooit in de wedstrijd zijn geraakt . Maar dat is zeker géén schande want hetgeen de lokale ploeg uit de mouwen schudde was van hoogstaand niveau . Een haast foutloos opslagvermogen, sterke receptie, tempo, geduldige opbouw en keiharde afwerking . Met als sterspeelster Jolien De Rijck . Een onmogelijke taak voor Joyce, Gail, Ine, Eline, Amy, Julie, Laura, Louise, Yasmien en Ellen om aan dit sportief geweld weerstand te bieden. Zeker met de wetenschap dat de meeste meisjes van Dynaco Lede B ook uitkomen in het A-team welke in de 2e provinciale reeks speelt . En daarenboven getraind worden door de Oost-Europese Vanja Ivanova welke op professionele basis alles in goede banen leidt. Kortom een gratis volleyballes voor onze dames welke zich nochtans moedig verdedigden en tot de laatste rally verbeten voor elk punt vochten . Dynaco Lede B is zonder twijfel de toekomstige kampioenenploeg in 3e provinciale. Hopelijk toch , want als er in die 3e provinciale afdeling nog ploegen van dat kaliber rond dartelen staan er coach Bart en zijn dames nog bange dagen te wachten . Maar niet doemdenken dus . Op naar de volgende wedstrijd . Op zaterdag 18 oktober om 20h30 ontvangen de Jevo-Dames in hun eerste thuiswedstrijd van dit seizoen het team van Real Wetteren (momenteel tweede in het klassement … ). Dat kan een keerpunt worden . Uiteindelijk is het seizoen immers pas gestart . En misschien kunnen onze dames zich optrekken aan het reserveteam welke in Lede wél de betere was met een 1-2 overwinning