Zaterdag 27 september 2014

SKW Krekenland – Jevo 3-1

Setstanden : 25-20, 25-19, 23-25, 27-25

JEVO-DAMES 3° PROVINCIALE MISSEN SEIZOENSSTART

Er werd door coach Bart en zijn speelsters reikhalzend uitgekeken naar hun openingswedstrijd van het seizoen : een verplaatsing naar SKW Krekenland met als thuishaven de sporthal in Sint-Laureins . In het begin van het seizoen is het altijd een beetje gissen naar de sterkte van de tegenstand , maar tevens ook naar de eigen kwaliteiten .

Na deze met 3-1 cijfers verloren wedstrijd is het moeilijk daar nu reeds een gepast antwoord op te vinden .  Als binnenkort mocht blijken dat “Sente “ in haar reeks een titelkandidaat is, dan staat Jevo dit seizoen nog mooie dagen te wachten .  Want de Maldegemse dames ( Ine , Ellen , Julie , Joyce , Amy , Pauline , Louise , Gail , Eline en Yasmine ) lagen niet onder in deze vinnige en (soms) nerveuze wedstrijd .

Sets 1 en 2 gingen weliswaar de mist in , maar in de 3e set wist een gemotiveerde Jevo-ploeg de bakens te verzetten en alvast het spelen van een 4e set uit de brand te slepen . Gemotiveerde Jevo-ploeg ?  Niet moeilijk, want vooral in set 2 ging coach Bart  meermaals ( al dan niet terecht ) verbaal in de clinch met de scheidsrechter . Sommige dubieuze fases werden steevast in het nadeel van Jevo gefloten en dat zorgde dusdanig voor irritaties op en naast het veld . En dat had blijkbaar effect . Want in die 3e set zagen wij een ongelooflijk strijdvaardig Jevo met setwinst tot gevolg .

Op weg naar die  4e set dus . SKW nam daarin het initiatief en leidde constant met ongeveer 5 punten voorsprong  . Het kalf leek verdronken, maar Jevo maakte een onwaarschijnlijke come-back  met zowaar een 24-24 score op het bord .  Maar in die prangende eindfase viel de bal niet goed en was een 27-25 setstand het harde verdict voor onze dames .

Alles bij elkaar een verdienstelijke prestatie al moeten onze dames toch ook even de hand in eigen boezem steken.  In set  1 een 14-19 voorsprong nog omgebogen zien in een 25-20 setverlies betekent dat men even niet bij de les was. En dat wordt in de sport meestal cash betaald.

Alvast kijken wij met belangstelling uit naar de volgende wedstrijd van de Jevo-dames 3e provinciale. Op zondag 12 oktober (18h00) trekken zij op verplaatsing naar Lede. Hopelijk wint daar niet enkel de reserveploeg zoals in Sint-Laureins wel het geval was .

( Leslie )