Zaterdag 11 januari 2015

Jevo Maldegem – VDK Gent : 3-0

Setstanden : 25-20, 25-23, 25-14
JEVO-DAMES 3e PROVINCIALE ZETTEN HET NIEUWE JAAR GOED IN

De eerste wedstrijd nà de jaarwisseling was alvast een voltreffer. Tegen het bezoekende team van VDK Gent was de 3-0 overwinning in feite een perfecte weergave van de krachtsverhouding. Met een 25-20 , 25-23 en 25-14 scorebord was het duidelijk dat het enkel in de 2e set even drummen was.
Joyce, Julie, Amy, Pauline, Laura, Ine, Louise en Ellen beten zich met véél inzet vast in deze wedstrijd welke niet mocht verloren worden. Immers door deze overwinning klimmen zij in het klassement naar een 9e plaats met uitzicht op een virtuele 6e plaats vermits zij één of meerdere wedstrijden minder hebben gespeeld dan de vóór hen geklasseerde teams. Daarvoor dienen die achterstallige wedstrijden natuurlijk worden gewonnen. En de eerste gelegenheid hiervoor biedt zich aan op zaterdag 17 januari wanneer zij, andermaal, in de Meos Sporthal om 20h30 het bezoek krijgen van SKW Krekenland.
Dat belooft alvast een evenwichtige wedstrijd te worden tegen die dames uit Sente welke momenteel 8e geklasseerd staan en de heenwedstrijd met 3-1 wonnen nà een uitermate spannende en nerveuze bedoening. Coach Bart zal zich die wedstrijd nog zeker herinneren en niemand twijfelt er aan dat hij zijn girls voor die komende opdracht extra zal motiveren.
Pittig detail vorige zaterdag was dat voor de reservewedstrijd beroep werd gedaan op een 4-tal scholieren omdat sommige dames of meisjes wegens diverse redenen niet tijdig in de sporthal konden zijn. De reserveploeg verloor weliswaar met 1-2 maar het gaf Michelle, Zoë, en Lore toch de kans even van het hogere niveau te proeven. En zij deden dat zeker niet slecht.
Leslie